Annas kalvkotletter

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

En höjdare

Ingredienser

  • ½ kaffekopp grönsaker (morötter, selleri, lök och purjolök)
  • 4 dl rödvin
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 75 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Te en kaffkopp småskurna grönsaker fräs i smör i en låg kastrull tillsammans med vitpepparkornen och lagerbladet.
    2. När allt fått färg häll på rödvinet och koka sakta i en halvtimme. Sila skyn, Häll tillbaka i katstrullen och tillstätt en köttbuljong. Red med smör och vetemjöl (beurre mainé). Vispa i några smörklickar före serveringen.
    3. Krydda kalvkotletterna med peppar och salt, stek lagom länge på stekjärn. Servera med såsen, ugnstekt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben