Kalvkotletter i björnbärssås

Serverar: 4 portioner

Få måltider ger ett lika elegant intryck som dessa kalvkotletter i en mustig och färgrik björnbärssås.

Ingredienser

  • 3 msk vetemjöl
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 4 kalvkotletter, ca 3 cm tjocka
  • 3 msk margarin
  • 1 finhackad schalottenlök
  • ½ tsk torkad dragon
  • 2½ dl buljong
  • ½ dl frysta björnbär
  • 3 msk björnbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjölet med salt och peppar på en stor tallrik. Vänd varje kotlett i mjölet tills täckt på båda sidor. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält 2 msk margarin i en stor teflonstekpanna på medelvärme och stek kotletterna 2-3 minuter på varje sida tills gyllene. Lägg över kotletterna på en bakplåt och stek i ugnen cirka 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    3. Smält resten av margarinet i en stekpanna och fräs lök och dragon 2-3 minuter tills löken har mjuknat. Häll på buljongen och koka upp under omrörning. Tillsätt björnbär och björnbärsgelé och låt sakta sjuda på svag värme, cirka 10 minuter, tills såsen har tjockat. Lägg kotletterna i såsen och låt dem täckas av sås.
    4. Servera med såsen och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben