Björnbärssås

Serverar: 4 portioner

God till vilt- och nötkött.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2-3 msk mycket finhackad lök
  • 8 finhackade/krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl rött portvin
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk kinesisk soja
  • 100 g frysta björnbär
  • ca 2 msk kallt smör till avrundning
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och kryddor i smör några minuter utan att det får färg. Pudra över mjölet och blanda väl. Späd med vin och vatten under uppkok och vispning samt smula i buljongtärningen. Tillsätt sojan och drygt hälften av björnbären (spara resten till garnering) och låt såsen koka ca 15 minuter. Sila av och vispa i ca 2 msk kallt smör. Smaka av. Salta ev.
    2. Tillsammans med såsen kan man också servera äppelhalvor som skalats, kärnats ur och kokats halvmjuka. Fyll halvorna med björnbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gunnar5 30 juni 2009

    Otroligt god sås till grillat älgkött.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben