En superenkel och fräsch dessert som blir lite extra piffig om du river över lite citronskal vid servering.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Ingredienser
Vaniljkokta päron
4 små päron
1 vaniljstång
1 citron, saften
4 dl vatten
2 dl socker
Björnbärssås
150 g björnbär, frysta går bra
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Skala päronen och lägg ner dem i en kastrull. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner i kastrullen tillsammans med övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter eller tills päronen är mjuka. Ta upp päronen och låt svalna.
Blanda björnbär och socker i en kastrull. Mosa sönder björnbären med en gaffel och låt allt smälta ihop. Låt puttra tills sockret har smält. Känns såsen för tjock kan du tillsätt 1-2 msk vatten. Ta kastrullen från plattan och rör ner vaniljsockret. Du kan mixa såsen slät, men jag gillar när den har lite textur.
Häll lite björnbärssås på en tallrik och toppa med ett vaniljkokt päron. Servera!