Grillad lax med björnbärssås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • ca 1,2 kg fäsk laxfilé skinn o benfri
  • MARINAD
  • 1 dl olja
  • 1/2 dl hackade örter
  • basilika
  • timjan
  • körvel
  • salt
  • peppar
  • BJÖRNBÄRSSÅS
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl björnbär
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 grösaksbuljongtärning
  • socker
  • salt
  • peppar
  • maizena
  • några fina bär för garnering
  • Instruktioner

    1. Stansa eller tryck ut rundlar av laxen.2. Rör ihop marinaden och låt laxen marinera i ca 4 timmar. 3.Finhacka löken och smörfräs den mjuk. 4.Tillsätt björnbär och rödvin, koka i 3-4 minuter. 5.Tillsätt buljongtärningen,socker salt och peppar. 6.Koka ihop, pssera såsen och red av med maizena. 7.Torka av laxen och grilla den ca 3 min på varje sida. 8.Serva direkt med såsen och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben