Kalvkotletter med ost

Serverar: 4 portioner

Recept från kajsas kokbok 1935.

Ingredienser

  • 4 stora kalvkotletter
  • 1 äggula
  • 1 msk smält smör
  • 1/2 dl finstött skorpbröd
  • 1 dl god, mild riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Till stekning
  • 50 g smör
  • 1/2 dl vitt vin
  • Instruktioner

    1. Kotletterna putsas av samt penslas med en blandning av äggula och smör, varefter de vändas i skorpbröd, tillsatt med riven ost och kryddor. De får därefter ligga, helst minst 1 tim. En stekpanna upphettas, och häri brynes smöret väl.
    2. Kotletterna iläggas och få steka över ej för kraftig eld, tills de fått jämn, ljusbrun färg på båda sidor. De får ej bli för mörka! Om så önskas begjutas de därefter med vinet, få småsteka över svag värme under lock 5-8 min. Serveras med kokt potatis och grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben