Annas ungerska Gulaschsoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god och värmande soppa som min kompis Anna bjöd på tillsammans med hembakad bröd en kulen novemberkväll.

Ingredienser

  • 500 gram benfri märgpipa eller högrev
  • Smör eller marg till stekning
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 stora gula lökar
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 medelstora potatisar
  • 2 stora morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Crème fraiche, lätt
  • Instruktioner

    Skär köttet i tärningar och skiva löken. Bryn köttet, sänk värmen och stek löken lite. Pudra över paprikapulvret, smula ner buljongtärningen och pressa i vitlöken. Häll på tomaterna, vattnet och tillsätt tomatpurén. Koka under lock till köttet känns mört, 30 minuter eller mer. Skala och skär potatis och morötter lagom bitar. Koka tills dom är nästan klara, tillsätt då paprikorna och fortsätt koka i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben