Annelies äppeltårta

Serverar: 10 portioner

Pajskalet blir sprött med lite bakpulver tillsatt i degen och crème fraiche gör fyllningen god och krämig.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl ( 180 g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 4 - 5 äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven mandelmassa
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägget. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm). Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
    2. Fyllning: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och skaka dem i en plastpåse tillsammans med kanel och socker.
    3. Blanda samman övriga ingredienser till fyllningen. Lägg äppel-klyftorna i botten och häll på crème fraicheblandningen. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 min. Täck med folie om den ser ut alltför mörk. Servera med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben