Annes tårta

Serverar: 6-7 portioner

Min hustrus goda tårta.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 4 droppar ättika
  • 3 dl ricecrisp
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa vitorna styva. Vänd ner 1 dl socker i taget. Blanda i ättika och crisp. Smörj bakplåtspapper och lägg i långpanna.Bred ut smeten. Skall ej flyta ut. Grädda i 125 grader 2 timmar.
    2. Kräm: Rör ihop och koka på Svag värme under ständig vispning tills det tjocknar. Smält 125 gr smör och rör i när det tjocknat. Låt kallna.
    3. Dela botten på mitten och lägg krämen emellan. Överst lägges grädden och garnera med bär.
    4. Både botten och krämen kan göras i förväg.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Picknick
    Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben