Annicas hajmalsgratäng

Serverar: 3-4 portioner

En mycket lättgjord rätt som ofta uppskattas även av icke fiskälskare.

Ingredienser

  • 1 frp pangasius (hajmal)
  • Salt
  • Peppar
  • 1 pressad citron
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas, ta fiskbuljong i stället)
  • Till såsen
  • 1 pkt Blå bands citron-dillsås 3 påsar
  • 1 pkt Mildas crème fraiche 24 %
  • Spadet från fiskkoket
  • 1 bunt hackad dill
  • Riven ost ca 1 dl
  • Instruktioner

    1. Tina fisken och dela den längs med på mitten så du får långa bitar som saltas och peppras och rullas ihop.
    2. Ställ rullarna i lätt smord eldfast form eller braspanna. Häll över vin/fiskbuljong och citronjuice. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen, 200º ca 15 minuter. (Detta kan med fördel göras dagen före. Ta vara på kokspadet.)
    3. Gör såsen enl anvisning på paketet (använd kokspadet från fisken) men uteslut smöret/margarinet. Blanda i crème fraiche och dill. Smaksätt ev med mera citron.
    4. Häll såsen över fisken. Strössla lite riven ost över. 225º, ca 15-20 minuter.
    5. Servera med kokt potatis, broccoli, gröna ärtor eller andra grönsaker du gillar. Receptet kan dubblas flera gånger. Vill man lyxa till det kan räkor och/eller crabsticks blandas i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben