Annie's Lätta Fiskgratäng
Mycket snabb, enkel och god fiskgratäng!
Servera med ris/potatis/mos och sallad.
Points: 8 points med ris, 6,5 potatis och
8,5 med potatismos
Ingredienser
400 g fiskfilé
1 purjolök
2 stora morötter
Salt
Citronpeppar
1 lime
1 msk matfett
1,5 msk mjöl
2 dl fiskbuljong
1 dl Kelda
1 äggula
2 dl riven ost
Instruktioner
- Skär fiskfilé, purjo och morötter i bitar. Lägg grönsakerna i botten på en form med fisken ovanpå. Salta och peppra. Pressa över lite lime. Sätt ugnen på 225.
- Sås:
Smält matfett, rör i mjöl, späd med fiskbuljong, Kelda och koka såsen ett par minuter. Tag av från värmen och rör i äggula och riven ost. Smaka av med salt och citronpeppar. Häll såsen över fisken och gratinera i 225 i 20-25 min.
Liknande recept
Kommentarer (2)
En supergod gratäng tack för det
Jättegod, hade den i dag och har sparat i "min" kokbok. Tackar, Ingemar