Annie's Lätta Fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Mycket snabb, enkel och god fiskgratäng! Servera med ris/potatis/mos och sallad. Points: 8 points med ris, 6,5 potatis och 8,5 med potatismos

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé
  • 1 purjolök
  • 2 stora morötter
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1 lime
  • 1 msk matfett
  • 1,5 msk mjöl
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 dl Kelda
  • 1 äggula
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfilé, purjo och morötter i bitar. Lägg grönsakerna i botten på en form med fisken ovanpå. Salta och peppra. Pressa över lite lime. Sätt ugnen på 225.
    2. Sås: Smält matfett, rör i mjöl, späd med fiskbuljong, Kelda och koka såsen ett par minuter. Tag av från värmen och rör i äggula och riven ost. Smaka av med salt och citronpeppar. Häll såsen över fisken och gratinera i 225 i 20-25 min.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (2)

    lena1j 14 oktober 2009

    En supergod gratäng tack för det

    ingemar75 18 september 2012

    Jättegod, hade den i dag och har sparat i "min" kokbok. Tackar, Ingemar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben