Annikas Julbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Ett underbart julbröd och numera ett måste på vårt julbord. Väl värt att prova. Hittade ett recept hos Arla som jag ändrade lite på, men som jag gärna vill dela med mig av eftersom det är så gott.

Ingredienser

  • 2 dl rågsikt
  • 5 dl fint dinkelmjöl
  • 1 msk pomeransskal
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 2 dl porter
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl filmjölk
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 dl rårörda lingon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200ºC. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, filmjölk, sirap och lingon. Klicka ner degen i en 1 ½ liters avlång bakform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Stjälp upp brödet och låt det svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sarco 14 januari 2010

    Ett gott julbröd

    Marre_W 16 december 2014

    Jag bakade precis det här brödet, blev lite förvånad när det blev så stort och sprucket! Ska det vara så?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben