Annorlunda bullar

Serverar: 40 portioner

Långpannebullar med en spännande fyllning som består av en maräng som blandats med kokos. Påminner lite om kokostopp.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 125 g smör
  • ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • Ca 9 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 äggvitor
  • ½ tsk salt
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl kokosflingor
  • Pensling
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll lite mjölk över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av mjölken, ägg, rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig, tillsätt eventuellt mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    2. Vispa äggvitor och salt till ett fast skum till fyllningen. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Avsluta med att röra i kokosflingorna.
    3. Dela degen i två bitar. Den ena biten ska vara ⅓ av degen och den andra ⅔ av degen. Kavla ut den mindre degen till en platta som täcker en långpanna. Lägg degen i långpannan med bakplåtspapper i botten.
    4. Bred på hälften av fyllningen. Kavla ut den stora degbiten och bred på resten av fyllningen. Rulla ihop och skär rullen i 40 bitar. Lägg bitarna på degen i långpannan. Låt jäsa i 15-20 minuter.
    5. Sätt ugnen på 200 grader.
    6. Pensla degen med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 20 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk. Servera som brytbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben