Annorlunda falukorv

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Ingredienser som man "normalt" inte kopplar ihop med falukorv, men det blir väldigt gott. Jag tror att jag hittade detta recept i Hemmets veckotidning för 5-10 år sedan, men jag är inte säker.

Ingredienser

  • Ca 600 g falukorv
  • 1 kg potatis, helst mjölig
  • 150 g gröna vitlöks oliver, helst paprika fyllda
  • 200 g fetaost
  • 3-5 dl grädde
  • Salt
  • Timjan
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisen i "gratäng tjocka" skivor. Skiva falukorven i 5 mm skivor. Lägg korv och potatis "lott om lott" i en ugnssäker form. Jag brukar lägga en rad med potatis, en rad korv.. Salta Skiva oliverna och strö dem över potatis och korv. Smula över feta och krydda med timjan. Häll på grädde så att potatisarna kan "kokas". Sätt in i ugn, 225 grader, och gratinera tills potatisen är klar, ca 40 minuter. Lägg på folie om rätten får för mycket färg. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben