Annorlunda fastlagsbullar

Serverar: 16 portioner

Det har börjat komma olika varianter på fastlagsbullar och här kommer en av den.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin eller 1 dl flytande margarin
  • 2½ dl mjölk
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl socker
  • 1 tsk kardemumma mald eller stött
  • 2 msk syltat apelsinskal hackat eller ½ msk rivet apelsinskal
  • ½ dl russin
  • 2 msk suckat
  • 1 ägg
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Ägg
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Smält smör eller margarin, häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Används flytande margarin, värm enbart mjölken. Dela jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, smaksättning, ägg och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
    3. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Knåda degen lätt på mjölad bänk. Dela degen i 16 bitar och forma dem till släta runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
    4. Värm under tiden ugnen till 225°C. Pensla eventuellt bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 8-12 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. Skär av ett lock på bullarna. Fyll dem med vispad grädde. Sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben