Annorlunda fiskpinnar

Serverar: 4 portioner

Dessa underbart knapriga och välkryddade fiskpinnar serveras med en pikant mangosalsa från det mexikanska köket.

Ingredienser

  • 2 frusna torskblock à 400 g
  • 1 citron
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 2 äggvitor
  • Salt
  • Salsa
  • 1 burk röda eller svarta bönor, 400 g
  • 1 mango
  • 250 g majs
  • 1 burk gröna tomater, 400 g
  • 3 msk olja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Låt fiskblocken halvtina. Skär varje block i fyra delar så att du får totalt åtta fiskpinnar. Riv 1 msk citronskal och pressa saften ur citronen. Droppa 2/3 av citronsaften över fisken och låt det dra ca 10 minuter.
    2. Blanda citronskal, paprikapulver, kajennpeppar, oregano och ströbröd i en djup tallrik. Vispa ihop äggvitorna med resten av citronsaften i en annan tallrik.
    3. Spola bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala mangon och skär fruktköttet i tärningar. Blanda majs, bönor och mango i en kastrull och värm upp. Låt sjuda på medelvärme i 5 minuter. Blanda ner tomaterna med sin saft och koka upp. Blanda ner 1 tsk olja och smaka av med salt. Täck över och håll det varmt.
    4. Hetta upp resten av oljan och salta fisken. Vänd fisken först i äggvitan och sedan i ströbrödsblandningen. Stek i oljan ca 5 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Servera med salsan till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lill-lindqvist 27 oktober 2010

    Mycket godare än köpta ! Enligt våra barn.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben