Annorlunda kaffebullar

Serverar: 20 portioner

En bulle som håller sej mjuk längre.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl AXA Mannagryn
  • 25 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1/4 tsk hjorthornssalt
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • 1 ägg
  • 6 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • Garnering
  • Smält smör eller margarin
  • Socker
  • Instruktioner

    Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det koka upp. Häll mannagrynen i en degskål och tillsätt mjölk- och fettblandningen och låt svalna till 37°C. Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt jäst, socker, hjorthornssalt, salt, kardemumma. ägg och 5 1/2 dl vetemjöl. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 20 delar och forma varje del till en rund bulle. Lägg bullarna på smorda plåtar och låt dem jäsa 30 minuter. Grädda i 25°C mitt i ugnen ca 10 minuter. Pensla bullarna med smält fett och rulla dem därefter i socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    I-L 22 november 2008

    Hej går dit recep i varmluftsugn

    Snarry89 13 september 2009

    Ska man grädda dem i 25 grader? Är inte det lite väl låg värme, eller menar du 250 grader?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben