Serverar: 20 portioner
En bulle som håller sej mjuk längre.
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det koka upp. Häll mannagrynen i en degskål och tillsätt mjölk- och fettblandningen och låt svalna till 37°C. Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt jäst, socker, hjorthornssalt, salt, kardemumma. ägg och 5 1/2 dl vetemjöl. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 20 delar och forma varje del till en rund bulle. Lägg bullarna på smorda plåtar och låt dem jäsa 30 minuter. Grädda i 25°C mitt i ugnen ca 10 minuter. Pensla bullarna med smält fett och rulla dem därefter i socker.
Hej går dit recep i varmluftsugn
Ska man grädda dem i 25 grader? Är inte det lite väl låg värme, eller menar du 250 grader?