Annorlunda kanterellsås/ stuvning

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

God stuvning/ sås som passar till omelett, varma smörgåsar eller som tillbehör till stekt kött och fisk.

Ingredienser

  • 2 l gula färska kantareller eller trattkantareller
  • Smör
  • 1 gul lök
  • 2 dl grädde eller matlagningsgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Persilja
  • 1 ask Cantadou färskost vitlök o örter
  • Instruktioner

    1. Förväll kantarellerna i eget spad och bryn dem sedan i smör tillsammans med finhackad gul lök. Tillsätt grädde och låt det koka ihop ca 10 min
    2. Rör ned en ask färskost o låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Klipp rikligt med persilja över i samband med servering. Mycket gott på rostad bröd eller som omelettfyllning.
    3. Eller serveras som tillbehör till grillat/ stekt fisk eller kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben