Annorlunda kanterellsås/ stuvning
God stuvning/ sås som passar till omelett, varma smörgåsar eller som tillbehör till stekt kött och fisk.
Ingredienser
2 l gula färska kantareller eller trattkantareller
Smör
1 gul lök
2 dl grädde eller matlagningsgrädde
Salt
Vitpeppar
Persilja
1 ask Cantadou färskost vitlök o örter
Instruktioner
- Förväll kantarellerna i eget spad och bryn dem sedan i smör tillsammans med finhackad gul lök.
Tillsätt grädde och låt det koka ihop ca 10 min
- Rör ned en ask färskost o låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Klipp rikligt med persilja över i samband med servering.
Mycket gott på rostad bröd eller som omelettfyllning.
- Eller serveras som tillbehör till grillat/ stekt fisk eller kött.
Liknande recept
Kommentarer (0)