Annorlunda Korvbröd

Serverar: 9-10 portioner

Tid: 2 timmar

God och bra bjudmat.

Ingredienser

  • Till 2 bröd
  • 11-12 dl vetemjöl (650-725g )
  • 2 tsk salt
  • 300 g smör eller margarin
  • 6 ägg
  • 50 g jäst
  • 2 msk kallt vatten
  • smör eller margarin till plåten
  • Till fyllning
  • 1 dl finhackad gul lök eller purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • ca 1 kg isterband
  • 2 ägg
  • 2-3 msk tomatketchup
  • 2-3 msk tomatpure
  • Svartpeppar
  • Lite finsmulad mejram
  • Instruktioner

    1. Fräs lök eller purjo i 1msk matfett, låt svalna.
    2. Drag skinnet av isterbanden, mosa dem med gaffel och blanda i ägg, lökfräs, ketchup, tomatpure och kryddor till en jämn färs.
    3. Mätt upp mjöl och salt i en degbunke och finfördela matfettet i blandningen. Tillsätt de hopvispade äggen och jästen utrörd i ca 1msk kallt vatten.
    4. Arbeta degen tills den är smidig och blank. Kavla ut till 2 avlånga kakor och lägg hälften av färsen som en sträng på varje kaka. Rulla in färsen i degen och nyp ihop den i skarven och ändarna.
    5. Lägg bröden på lätt smord plåt, täck över och låt jäsa i ca 40 min. Grädda bröden ca 25 min i 225 ungsvärme.
    6. Servera bröden varma med spröda salladsblad och chilisås. Som avslutning ost och rädisor.
    7. Man kan också låta bröden svalna helt förpacka dem och frysa in. Tina då bröden lätt och värm dem insvepta i folie.
    8. Lycka till !!!

    Liknande recept

    4.5
    38 min
    24-25
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben