Annorlunda kyckling i lergryta med cider

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Låter mumsigt. Fick ett annorlunda recept av en arbetskompis. Jag ska prova i helgen.

Ingredienser

  • 15 färska champinjoner eller 1 burk à 400 g
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk smör
  • 1 hel kyckling
  • 2 msk soya
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk kycklingkrydda
  • 5 dl äppelcider
  • 1 msk torkad dragon
  • ½ tsk torkad timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Mycket viktigt. Annars finns det risk att lergrytan spricker i ugnen.
    2. Dela paprikorna och svampen i skivor. Stek i smör några min. Pensla kycklingen med kryddor och soya.
    3. Lägg först i svamp och paprika i lergrytan och lägg på kycklingen. Häll försiktigt på cider. Sätt in grytan i kall ugn. Viktigt med kall ugn! Sätt ugnen på 175º. Stek i 1 ½ timme.
    4. Servera med ris och såsen som är kvar i grytan. Mums.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 45 min
    4
    10

    Kommentarer (1)

    lingonhink1 6 maj 2012

    Riktigt gott och superenkelt, Tack för receptet =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben