Annorlunda Marängtårta

En annorlunda marängtårta som man kan använda med olika bär

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 3 dl rice crispies
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk mjöl eller maizena
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna hårt, blanda ner socker fortsätt att vispa hårt. Vänd ner Rice Crispies. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, grädda i 125 graders ugnsvärme i 60-80 min.
    2. Fylning: Rör ihop och sjud tills det tjocknar. Rör hela tiden. Tag av kastrullen från värmen och rör ner 100 g margarin i småbitar. Låt fyllningen kallna.
    3. Dela botten lägg fyllnig mellan, mycket vispad grädde och färska bär ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    imminn 11 maj 2010

    Hej! Den verkar jättegod, men jag undrar om den mängd grädde du anger ska kokas med eller? // Imminn//

    Dammtussen 15 maj 2010

    Naturligtvis ska grädden bredas ovanpå de ihoplagda bottnarna och seda bär ovanpå

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben