Annorlunda paprikapasta

Serverar: 4 portioner

Denna pastarätt härstammar från Österrike och den har en underbar smak av paprika, salvia och lagrad ost.

Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 1 stor lök
  • 3 kvistar färsk salvia eller 1 tsk torkad timjan
  • 3 små röda paprikor
  • 2 små gula paprikor
  • 1 liten grön paprika
  • 250 g lasagneplattor, ej förkokta
  • 3 msk olja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm paprikapulver, starkt
  • 1 dl riven, lagrad grevé eller herrgårdsost
  • Instruktioner

    1. Strimla baconet fint. Skala och skiva löken i tunna ringar. Skölj salvian, skaka den torr och strimla den. Ansa paprikorna, skölj dem noga i ljummet vatten och skär dem i stora tärningar.
    2. Låt lasagneplattorna koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten (1 tsk salt per liter vatten). Ta upp dem och ringla över 2 msk olja. Dela varje platta i 4 lika stora bitar.
    3. Knaperstek baconet - lägg det i kall fettsnål stekpanna och stek det långsamt. Låt rinna av på hushållspapper. Häll ut fettet från stekpannan. Tillsätt resten av oljan och fräs lök, paprika och salvia på medelvärme tills löken är genomskinlig, ca 3 minuter.
    4. Vänd ner baconet och pastan, strö över peppar och paprikapulver och låt alltsammans steka på medelvärme tills pastan är genomvarm, ca 3 minuter. Lägg upp paprikapastan på tallrikar, strö över osten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Annelie1969 25 oktober 2008

    Det blev populärt på Förskolan där jag jobbar när jag serverade denna rätt till lunch. /Annelie

    Joellef 6 januari 2009

    Tidigare kommentar borde ha fått mig att ana misstankar. Inte äcklig, men lite för intetsägande för min smak. Det blir ingen repris på den här rätten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben