Annorlunda vitlöksbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket gott vitlöksbröd som inspirerats av recept från Spanien, eller närmare bestämt från Katalonien.

Ingredienser

  • 6-8 skivor spanskt lantbröd
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 4 st ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja till stekning
  • Persilja för dekoration
  • Instruktioner

    1. Skiva 6-8 brödskivor, och dela de största skivorna. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem mycket tunt.
    2. Vispa upp äggen med salt och peppar, tillsätt vitlöken och blanda ihop äggsmeten.
    3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Själv föredrar jag att använda en gjutjärnspanna. Doppa brödskivorna i äggsmeten så att de täcks väl.
    4. Stek brödskivorna på båda sidorna tills de är vackert gyllenbruna. Ta upp dem ur pannan, låt dem rinna av och servera dem varma.
    5. Lägg upp på serveringsfat eller portions tallrikar och dekorera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben