Kyckling är billig mat som går att variera i det oändliga. Lika lätt att göra vardagsmat som en festmåltid av.
Ingredienser
1 kyckling, ca 1 1/4 kg
Marinad
1 dl kinesisk soya
1 dl pressad apelsinsaft
1/2 dl vitvinsvinäger
1-2 msk olja
3 schalottenlökar eller 1 liten gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk rivet apelsinskal
Sås
3 msk kinesisk soya
3 msk pressad apelsinsaft
1 tsk rivet apelsinskal
1 pressad vitlöksklyfta
Instruktioner
- Dela kycklingen i 4 portionsbitar och lägg dem på ett fat. Vispa samman alla ingredienserna till marinaden och häll den över köttet. Lyft upp skinnet så att det även kommer marinad innanför. Låt köttet dra åt sig smaken 1 - 2 timmar på ett kallt ställe.
- Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form med marinaden. Stek litet under mitten i ugnen i 175° ca 40 - 50 minuter. Det är viktigt att kycklingen blir helt genomstekt.
- Blanda samman ingredienserna till såsen i en gryta och värm upp den.
- Servera med ris eller potatis och en god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Vardagsmat i lovtider
Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...