Anns kryddade kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Kyckling är billig mat som går att variera i det oändliga. Lika lätt att göra vardagsmat som en festmåltid av.

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1 1/4 kg
  • Marinad
  • 1 dl kinesisk soya
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1-2 msk olja
  • 3 schalottenlökar eller 1 liten gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • Sås
  • 3 msk kinesisk soya
  • 3 msk pressad apelsinsaft
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 4 portionsbitar och lägg dem på ett fat. Vispa samman alla ingredienserna till marinaden och häll den över köttet. Lyft upp skinnet så att det även kommer marinad innanför. Låt köttet dra åt sig smaken 1 - 2 timmar på ett kallt ställe.
    2. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form med marinaden. Stek litet under mitten i ugnen i 175° ca 40 - 50 minuter. Det är viktigt att kycklingen blir helt genomstekt.
    3. Blanda samman ingredienserna till såsen i en gryta och värm upp den.
    4. Servera med ris eller potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben