Anoullas grekiska räkor saganaki

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En god grekisk meze (tilltugg).

Ingredienser

  • 6 stora räkor (nr 1, jätteräkor)
  • 1 vitlöksklyfta
  • Lite olivolja
  • 60 ml ouzo
  • 1 färsk, mogen tomat
  • 100 g fetaost
  • 100 g graviera eller annan smakrik ost
  • Lite storbladig persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rensa räkorna och lämna kvar huvudet och sista biten av stjärten. Ta bort den lilla tarmen med en tandpetare.
    2. Finhacka löken, vitlöken och fräs i olivolja tills de är mjuka och fått lite färg, i en stekpanna. Tillsätt räkorna. Stek dem på båda sidorna. Häll sedan på ouzon, flambera och tillsättsedan tomaten, finhackad eller riven.
    3. Salta och peppra och när allt kokat upp läggs räkorna med såsen i en ugnsfast form. Lägg fetaosten (små tärningar) samt den andra osten (i små tärningar) ovanpå. Sätt in i ugnen på hög värme, ca 200 grader i ca 15 minuter tills osten fått fin färg. Serveras genast som meze (tilltugg).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben