Ansa's äppelpajkaka

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Supergod kaka, ett mellanting mellan kaka och paj, jättegod ljummen eller kall med vaniljsås eller vaniljglass.

Ingredienser

  • 2-3 äpplen, ca 300 g
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g margarin
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ungen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver och mjöl.
    3. Smörj en pajform 25 cm i diameter med enbart smör. Skala och kärna ur äpplena och skiva ganska tunt och lägg i botten på formen. Strö på sockret och kanelen,
    4. Blanda äggsmeten, mjölet, och sist smöret, rör om.
    5. Häll smeten fördelad över äppelklyftorna.
    6. Grädda i 18-20 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    25 min
    4
    19

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben