Ansjovis- och lökpaj

Serverar: 4-6 portioner

Underbart god .Denna paj finns alltid på mitt påskbord.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 125 gr smör
  • 1 äggula
  • 2-3 msk vatten eller matlagningsgrädde
  • Fyllning
  • 400-500 gr tunt skivad gul lök
  • 1-2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm strösocker
  • 1 burk ansjovisfiléer, 125 gr
  • 2 ägg
  • 2,5 dl riven lagrad ost
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    Hacka ihop mjöl och smör, tillsätt ägg och vätska och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i plastfolie i kylen ca 1 tim. Kavla ut degen och klä en pajform,nagga degen med en gaffel.Förgrädda i 10 min. Stek löken mjuk i smöret på svag värme.Smaksätt med salt och socker. Bred ut löken i pajbotten. Strö på ansjovisen, skuren i små bitar.Vispa ihop ägg, ost, grädde och salt. Häll över i pajskalet. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 30 min. eller tills pajen har stannat. Servera med en grönsallad. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sikaal 22 mars 2010

    Det var en riktigt god paj! Pajdegen var mycket frasig, en höjdare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben