Ansjovis- och kaprispaj

Serverar: 12 portioner

Jag är väldigt svag för både ansjovis och kapris...det här är pajer som passar bra på smörgåsbordet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 190 g Svenskt Smör
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ dl mjölk
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • ½ gul lök
  • 2 tsk Svenskt Smör
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 3 ägg
  • 3 dl mellangrädde
  • ½ dl kapris
  • ½ dl riven ost, Allerum Präst
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda smör, mjöl och salt till en smulig massa i en bunke. Tillsätt mjölken och äggulan. Arbeta snabbt samman till en deg. Lägg in den i plastfolie och låt den ligga 1 timme i kylen. Kavla ut degen 2 mm tjock. Lägg ett tefat på degen och skär ut rundlar med en kniv. Tryck ut degen i muffinsformar, antingen muffinsplåt eller aluminiumformar. Nagga botten med en gaffel. Ställ in plåten i frysen i minst 30 minuter. Pajskalen ska inte förbakas.
    2. Fyllning: Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Sila av ansjovisen och grovhacka den. Vispa ihop äggen med grädde och smaka av med salt och peppar. Fördela lök, ansjovis, kapris och ost i pajskalen. Häll över äggstanningen. Baka i 200° ca 25 minuter. Plocka ut pajerna ur formarna och låt dem svalna på galler eller servera dem genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    7201 25 juli 2010

    Jag älskar ansjovis och kapris....snälla testa att göra en pizza med sardeller,kapris och gröna oliver,vrid gärna över lite svartpeppar. (glöm inte tomat och ost också.....:-) :-) :-) /Lycka till önskar Sussi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben