Biff med ansjovissmör och bönor

Serverar: 4 portioner

Ansjovis- och kapriskryddat smör ger denna härliga biff en saltstänkt smakbrytning.

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff, ca 600 g
  • Smör, att steka i
  • Ansjovissmör
  • 5 ansjovisfiléer
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk kapris
  • Varm bönsallad
  • 1 burk vita bönor, kokta ca 400 g
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör, att steka i
  • Instruktioner

    1. Hacka ansjovisen fint.
    2. Rör smöret fluffigt. Blanda i ansjovis, senap och kapris.
    3. Skölj bönorna i kallt vatten. Skär purjolök och tomater i bitar.
    4. Stek köttet 2–3 min på varje sida i smör i en stekpanna. Fräs bönor, purjolök och tomater hastigt i smör. Salta och peppra.
    5. Servera köttet med ansjovissmöret och bönsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben