Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

Serverar: 4 portioner

Knaprig och fylld strömming med ingefärsmorötter och persiljemos.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 100 g ansjoviskryddad sillfilé
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 2 morötter
  • 1 liten gul lök
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1½-2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ msk majsstärkelse, maizena
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mixa sillfilé och dill till en jämn smet med stavmixer. Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt.
    2. Bre på sill- och dillsmeten. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två, tryck till lätt. Blanda ströbröd och rågmjöl på en tallrik. Vänd filéerna i blandningen. Lägg åt sidan.
    3. Skala och koka potatisen Skala och skär morötterna i cm-stora tärningar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och morötter i en kastrull med 1 msk smör tillsammans med ingefäran. Krydda med 1 krm salt.
    4. Häll på vinäger och 1-1½ dl vatten. Låt koka på svag värme 7-8 minuter under lock. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Låt sjuda ca 2 minuter.
    5. Värm mjölken, häll av potatisen. Vispa potatis och smör emd en elvisp, späd med mjölken. Fortsätt vispa till en luftig konsistens. Blanda ner persiljan, krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    6. Stek strömmingen i smör, ca 3 minuter på varje sida i en stekpanna. Salta och peppra. Servera med mos och morötter.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben