Falukorv med krispigt täcke & ostgratinerat mos

Serverar: 4 portioner

Gott och hyfsat enkelt!

Ingredienser

  • 4 portioner pulvermos (eller hemlagat)
  • 2 äggulor
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse riven västerbottensost (150 g)
  • 1 dl ketchup
  • 1/2 dl grovkornig svensk senap
  • 1/2 dl soja
  • 2 dl rostad lök
  • 500 g falukorv med låg fetthalt
  • 4 rejäla tomater
  • 1-2 msk finhackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Gör moset enligt anvisning på paketet. Vispa i äggulor, olja och 2/3 av västerbottensosten. Rör ihop ketchup, senap och soja. Vänd ner den rostade löken. Låt »svälla« ett par minuter.
    3. Skär skåror i falukorven och lägg över den i en ugnssäker form. Klicka eller skeda moset längs med kanten på formen. Strö över resterande ost.
    4. Halvera tomaterna och bryn snittsidorna hastigt i en het lättoljad stekpanna. Lägg över dem i ugnsformen.
    5. Ställ in formen i ca 25 minuter, tills korven och moset fått fin färg. Klicka hälften av lökblandningen över korven när ca 5 minuter återstår av tillagningen (sätt ev på grill).
    6. Servera korven med resterande lökblandning och en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    irrevirre 4 oktober 2008

    Riktigt god vardagsmat som de flesta gillar rätt och slätt!

    eva_jonte 22 september 2009

    mkt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben