Ansjovis- och tomatfylld rödspätta med potatismos

Serverar: 2 portioner

Älskar rödspätta

Ingredienser

  • 4 rödspättafiléer (250 g)
  • 5 dl fiskbuljong
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 tomater
  • 2 msk hackad dill
  • 1/2 fänkål
  • Potatismos
  • 4-5 potatisar (450 g)
  • 1 1/2 dl lättmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina spättafiléerna. Koka upp fiskbuljong i en låg vid kastrull. Lägg i filéerna och koka i ca 1 min. Lyft upp dem med hålslev och dra bort eventuellt skinn. Lägg dem på ett fat och håll dem varma under folie. Låt fiskbuljongen koka ner tills det återstår ca 2 dl. 2. Hacka ansjovisen. Dela, kärna ur och finhacka tomaterna. Blanda ansjovis, 1 tomat (spara den andra till fänkålen) och dill. Lägg ihop spättafiléerna med ansjovisröran. 3. Strimla fänkålen och koka den mjuk i fiskbuljongen ca 3 min. Tillsätt tomaten. Häll de varma grönsakerna över fisken och garnera med dill. 4. Servera med potatismos.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben