Smörstekt abborre med ansjovis- och räksås

Serverar: 4 portioner

Ansjovisen ger såsen en god sälta.

Ingredienser

  • 4-8 abborrfiléer
  • 4 msk vetemjöl
  • 150 g skalade räkor
  • 4 ansjovisfiléer + 2 msk spad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Servering
  • 4 citronklyftor
  • Dill
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Hacka räkorna grovt. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Vänd filéerna i mjöl, salta och peppra. Stek filéerna på båda sidor och lägg upp på ett fat.
    2. Häll grädden i pannan, lägg i ansjovisen och lite spad. Låt ansjovisfiléerna smälta. Vänd ner räkor och dill. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll såsen över fisken och sevrera med nykokt potatis. dekorera med citronklyftor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben