Ansjovisfyllda biffar

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Gott med ny smak

Ingredienser

  • 300 g nötfärs (eller blandfärs)
  • 1 ägg
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk italiensk salladskrydda
  • 4 tomatskivor
  • Rödlök (skuren i ringar)
  • 1 msk kapris
  • Fyllning
  • 1 brk ansjovisfiléer á 50 g
  • ½ dl hackad rödlök
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 tsk kapris
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • Sky
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soya
  • 1 msk crème fraiche 34%
  • Instruktioner

    1. Rör ihop färs, ägg, mjöl och kryddor. Forma färsen till åtta små biffar och lägg på vattensköljd skärbräda. Platta till biffarna med handen så de blir större. Tag undan 4 ansjovisfiléer till garnering, mosa resten. Rör ihop ansjovis, rödlök, persilja, kapris och senap. Fördela fyllningen på fyra av biffarna. Lägg de resterande biffarna ovanpå och tryck till kanterna. Stek biffarna i matfett i stekpanna. Varmhåll biffarna täckta med folie, på fat. Sänk värmen och häll vattnet blandat med soya i stekpannan. Rör ner crème fraiche och koka upp. Häll skyn runt biffarna och lägg tomatskivor, rödlöksringar samt ansjovis ovanpå biffarna.
    2. Tillbehör: potatisklyftor och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kekke46 20 mars 2010

    Hej! det blir högsta betyg för ansiovis fyllda biffar

    gds877 26 augusti 2010

    Mycket gott. Tack !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben