Ansjovislåda med räkor

Serverar: 8 portioner

Mycket gott i denna tårta.

Ingredienser

  • 250 g halvgrovt bröd
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 2 hårdkokta ägg
  • 500 g oskalade räkor
  • 6 gelantinblad
  • 2 ½ msk vatten
  • 800 g mjukost
  • 5 dl gräddfil
  • 125 g ansjovisfileér
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl hackad gräslök
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • Garnering
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 12 gröna pimientofyllda oliver
  • Instruktioner

    1. Blanda bröd och smör i matberedaren och kör till en massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten och ställ kallt.
    2. Skala och hacka äggen. Skala och hacka räkorna grovt.
    3. Blötlägg gelantinbladen 10 minuter i kallt vatten. Krama ur och smält dem på svag värme i vattnet i en kastrull.
    4. Kör ost, gräddfil och ansjovis i matberedaren. Häll i gelantinet under omrörning. Rör i resten av ingredienserna. Häll smeten i formen. Ställ den kallt.
    5. Garnering: Lossa kanten på formen och ställ tårtan på ett uppläggningsfat. Garnera med gräslök och gröna oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben