Ansjovisomelett i ugn

Serverar: 4 portioner

Bättre kan knappt en omelett bli. Ansjovis, tomater och frasigt gratinerad ost. Bra lunch eller kvällsrätt med knäckebröd och kallt öl, en kopp te...

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 12-14 st ansjovisfiléer
  • 2 tomater, skivade
  • Oregano, smulad efter smak
  • 1-2 dl riven ost
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg och salt väl. Slå i smord ugnsform.
    3. Grädda mitt i ugnen 8-10 min tills smeten börjar stelna.
    4. Ta ut formen, lägg tomatskivor över och täck dem med ansjovisfiléer. Strö på oregano och täck med ost.
    5. Grädda ytterligare 6-8 min tills omeletten stelnat.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben