Ansjovispanerad torsk

Serverar: 4 portioner

Här går det utmärkt att använda fryst torsk. Portionspaketen av fryst torsk är faktiskt inte dumma alls, de blir snabbt färdiga i ugnen.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar torskfilé ca à140 g
  • 125 g ansjovisfilé
  • 3-4 msk ströbröd
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Lägg torsken, fryst eller tinad, i en liten ugnsfast form. Gaffelmosa ansjovis och fördela den över fisken. Strö på ströbrödet över fisken. Slå på grädden. Stek i ugnen 15–20 minuter. Om du använt fryst fisk, täck med folie och låt den stå ytterligare 10 minuter i ugnen. Finhacka dillen och rör ned den i grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, sockerärtor och tomat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 9 mars 2011

    Detta blev dagens middag. Vi tyckte det var gott. Det blir säkert flera gånger. Vi gillar ju mycket sås, så jag hällde på 5 dl vispgrädde till 2 torskpaket. Jag tror jag ska prova med 2 burkar ansjovis istället för 1 nästa gång. Jag var lite feg :) Men en 4 a får du av oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben