Ett snabblagat tilltugg som passar till både mousserande vin och glögg. Fyllningen kan varieras med till exempel riven ost, leverpastej eller kaviar. Snabblagat tack vare den färdigköpta smördegen.
Ingredienser
1 rulle färdigkavlad smördeg
10 ansjovisfiléer
2 ägg, att koka
1 dl riven ost
1 ägg, att pensla med
25 oliver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem fint.
- Lägg äggen i kallt vatten, låt koka upp och koka i 9 minuter. Skölj äggen i kallt vatten och låt dem svalna. Skala och mosa äggen.
- Blanda ansjovis, ägg och ost. Fördela blandningen över smör-degen.
- Rulla ihop degen till en lång rulle. Vispa upp ägget. Pensla kanten med ägget och tryck till. Lägg rullen med skarven nedåt.
- Skär rullen i 50 skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt.
- Dela oliverna och garnera varje smördegsskiva med en oliv. Grädda i 6 minuter till fin, guldbrun färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)