Ansjovisrullar

Ett snabblagat tilltugg som passar till både mousserande vin och glögg. Fyllningen kan varieras med till exempel riven ost, leverpastej eller kaviar. Snabblagat tack vare den färdigköpta smördegen.

Ingredienser

  • 1 rulle färdigkavlad smördeg
  • 10 ansjovisfiléer
  • 2 ägg, att koka
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg, att pensla med
  • 25 oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem fint.
    2. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka upp och koka i 9 minuter. Skölj äggen i kallt vatten och låt dem svalna. Skala och mosa äggen.
    3. Blanda ansjovis, ägg och ost. Fördela blandningen över smör-degen.
    4. Rulla ihop degen till en lång rulle. Vispa upp ägget. Pensla kanten med ägget och tryck till. Lägg rullen med skarven nedåt.
    5. Skär rullen i 50 skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt.
    6. Dela oliverna och garnera varje smördegsskiva med en oliv. Grädda i 6 minuter till fin, guldbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben