Ansjovisrulle

Serverar: 4-6 portioner

Utmärkt buffé, lunch och nattamat!

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 2 msk ansjovisspad
  • 3 äggvitor
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 stora gula lökar
  • 1 stor purjolök
  • 1 msk olja eller smör
  • 1 burk ansjovisfilé à 125 g
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl riven ost till gratinering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och mjöl under kraftig omrörning. Låt smeten småkoka någon minut. Tillsätt äggulorna, en i taget, och ansjovisspadet. Låt smeten svalna.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt bakpulver och fortsätt vispa en liten stund. Vänd ner detta i smeten. Smörj ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten jämnt över papperet.
    3. Sätt in långpannan långt ner i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Skala och hacka lökarna. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs alltsammans mjukt i matfettet i en kastrull. Grovhacka ansjovisen och tillsätt den och resten av ansjovisspadet. Vänd den gräddade bottnen upp och ner på ett stort bakplåtspapper.
    4. Fördela fyllningen jämt ovanpå. Strö på riven ost och persilja. Rulla ihop rullen från långsidan. Så här långt kan du förbereda. Strö på lite ost och gratinera i 250°C i 8?10 minuter. Servera med något grönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben