6-8 ansjoviskryddade fileér ( eller efter tycke och smak)
½ stor lök
Stark ost. t.ex lagrad herrgårdsost el västerbottensost. Riven
1 knippe dill el torkad dill på burk
Instruktioner
Vispa ihop mjölk och grädde. Rör ned mjölet som blandats med bakpulvret. Vispa sist ner äggen.
Klä en långpanna (ungefär 35 x 25 cm) med smort bakplåtspapper. Häll i smeten.
Grädda i 30 min ( känn gärna med provsticka så den är färdiggräddad.)
Under tiden hacka löken, skär ansjovis i små bitar, hacka dillen, riv osten.
När den är färdiggräddad, vänd upp den på bakplåtspapper.
Låt kallna något.
Fördela sedan ansjovis, lök, dill och riven ost över. Rulla den som en rulltårta. Strö även riven ost över rullen.
Gratinera i 200-225 gr tills osten smält.
Rullen kan med fördel göras klar i förväg och gratineras vid servering.
Skär rullen i skivor, ca 3 cm (eller efter eget tycke)
Servera förätten med någon grönsak och gärna även med
en klick mimosasallad och en klick röd vinbärsgelé.