Gratinerad ansjovisrulle

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Behändig bjudrätt eftersom den kan göras i förväg och dessutom går bra att frysa.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk ansjovisspad
  • 3 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 hackade gula lökar
  • 2 msk smör
  • 125 g ansjovisfiléer på burk
  • 50 g riven ost
  • 1 dl finklippt persilja
  • Gratinering
  • 50 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Klä en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 gånger 40 cm. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och späd med vätskan. Koka ca 5 minuter.
    3. Rör ner ansjovisspad, äggulor och bakpulver när smeten svalnat något. Rör kraftigt. Vänd ner de hårt vispade äggvitorna fösiktigt.
    4. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ca 20 minuter eller tills smeten stannat. Stjälp upp kakan på smord plåt.
    5. Gör under tiden fyllningen. Fräs löken i smör tills den är mjuk. Blanda ner ansjovisen, skuren i småbitar. Bred fyllningen över kakan, strö över ost och persilja, rulla ihop som en rulltårta. Hit går rätten att förbereda.
    6. Lägg rullen på ett smort ugnssäkert fat, strö över riven ost och gratinera ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben