Ansjovissnittar - Mannerströms

Serverar: 32 portioner

Tid: 30 minuter

Inte samma recept som hittas här på sökning ansjovissnittar, dessa innehåller t ex dill och färskost.

Ingredienser

  • 16 skivor formfranska
  • Dillkvistar
  • Fyllning 1
  • 1 stor gul lök
  • Smör till stekning
  • 2 msk tomatketchup
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1 msk finskuren dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Fyllning 2
  • 1 stor rödlök
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 4 msk färskost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Fyllning 1: Skala och hacka löken. Bryn den gyllenbrun i smör i en stekpanna på medelvärme. Ta av pannan från värmen och rör i ketchupen. Låt svalna. Finhacka ansjovisen och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Smaka av med salt och vitpeppar.
    2. Fyllning 2: Skala och finhacka rödlöken. Finhacka ansjovisen. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Smaka av med salt och vitpeppar.
    3. Bred fyllning 1 på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor på toppen och tryck till lätt. Gör samma sak med fyllning 2.
    4. Kantskär smörgåsarna och dela dem i fyra mindre bitar vardera. Stek dem frasiga och gyllene på båda sidor i smör i en stekpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben