Det här är lätta, fluffiga och nötiga vardagsmuffins med en ljuvlig doft av apelsinskal. De är gluten- och mjölkfria utan att vara det minsta tråkiga.
Muffinsen smälter i munnen och serveras med fördel medan de fortfarande är varma. Med lite florsocker på toppen blir de utsökta och ännu lyxigare blir de toppade med en klick crème fraiche.
Ingredienser
2 ägg
1 dl (90 g) strösocker
Rivet skal av en apelsin
1 1/3 dl (80 g) mald mandel
3 msk potatismjöl
1 dl (cirka 40 g) mandelspån
Florsocker, siktat, till garnering
Instruktioner
- Sätt först ugnen på 170°C. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
- Vispa ägg och socker i en skål i 5–10 minuter tills det är en tjock, ljus smet.
- Tillsätt apelsinskal, mald mandel och potatismjöl och rör om. Skeda över smeten i pappersformarna och strö mandelspån över.
- Grädda cirka 22 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka.
- Lägg de färdiggräddade muffinsen på galler att svalna lite. Dofta över florsocker och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)