Apelsin & mandelmuffins

Serverar: 12 portioner

Det här är lätta, fluffiga och nötiga vardagsmuffins med en ljuvlig doft av apelsinskal. De är gluten- och mjölkfria utan att vara det minsta tråkiga. Muffinsen smälter i munnen och serveras med fördel medan de fortfarande är varma. Med lite florsocker på toppen blir de utsökta och ännu lyxigare blir de toppade med en klick crème fraiche.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl (90 g) strösocker
  • Rivet skal av en apelsin
  • 1 1/3 dl (80 g) mald mandel
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 dl (cirka 40 g) mandelspån
  • Florsocker, siktat, till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt först ugnen på 170°C. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
    2. Vispa ägg och socker i en skål i 5–10 minuter tills det är en tjock, ljus smet.
    3. Tillsätt apelsinskal, mald mandel och potatismjöl och rör om. Skeda över smeten i pappers­formarna och strö mandelspån över.
    4. Grädda cirka 22 minuter tills ­muffinsen rest sig och är ­gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka.
    5. Lägg de färdiggräddade ­muffinsen på galler att svalna lite. Dofta över florsocker och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben