Apelsin- och chokladskorpor

Satsen ger ca 60 st. Skorporna är lika goda till kaffe som till te!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1-2 apelsiner, det finrivna skalet + 2 msk saft
  • 75 g mörk choklad
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt apelsinskal och saft. Hacka chokladen grovt. Blanda den med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Ta upp degen, dela den i 3 delar och rulla ut bitarna i 1 ½ cm tjocka längder. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader - 20 minuter. Sänk värmen till 100 grader (80 grader i varmluftsugn). Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar. Torka dem mitt i ugnen 45-60 min tills de känns torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben