Apelsin- och chokladsnittar

Serverar: 50-60 portioner

Tid: 25 minuter

Går bra att göra glutenfria. Använd glutenfri mjölmix o tillsätt 1 tsk fiberhusk. Tyvärr tog kakorna slut innan jag hann ta kort. Nästa bak skall jag fota.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 ½ dl hackad mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Borsta apelsinen i varmt vatten och torka den. Riv skalet. Hacka blockchokladen. Blanda alla ingredienser i en matberedare (med kniv) eller använd elvispen (då bör smöret delas i mindre bitar) Dela degen i fyra delar som rullas ut till längder och läggs på plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Låt längderna svalna något innan de skärs på snedden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben