Apelsin och granatäppelsallad

Serverar: 4 portioner

Det här har jag serverat på julfrukosten, som efterrätt och som tillbehör till ostbrickan...kan varieras i oändlighet. Det viktiga är att apelsinerna är riktigt saftiga och söta.

Ingredienser

  • 8-10 söta apelsiner
  • 2 granatäpplen
  • 20 physalis, 1 ask
  • Variation
  • Grovhackade osaltade pistagenötter eller sötmandel
  • Odense nougat
  • Flytande honung
  • Instruktioner

    1. Skär bort allt skal och skinn på apelsinerna och klyfta ur eller skiva dem med vass kniv. Lägg på ett vackert stort fat eller i skål. Dela granatäpplena på hälften och "banka" ur kärnorna med hjälp av en träslev, direkt över apelsinerna. Granatäpplets kärnor är vackert röda och blir ett krispigt inslag i salladen. Släng bort hylsorna på physalisen och dela dem på hälften, tillsätt i salladen. Klart!
    2. Variation: Om man vill kan man hyvla över remsor av kall nougat med hjälp av potatisskalaren, strö över lite grovhackade nötter och eventuellt ringla lite honung över som avslutning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben