Apelsin- och ingefärskaka

Det är gott att smaksätta kakan med lite sherry eller rom.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl socker
  • 4 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Smaktillsats
  • 1 dl hackat syltat apelsinskal
  • 1 dl hackad syltad ingefära
  • 1 dl hackade valnötter
  • Ev. lite sherry eller rom
  • Instruktioner

    1. Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör ytterligare en stund.
    2. Blanda ner syltat apelsinskal, syltad ingefära och valnötter.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
    4. Lägg smeten i smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Täck med smort smörpapper eller folie.
    5. Grädda i 150 grader ca 75 minuter. Ta bort papperet då kakan höjt sig eller efter ca ½ tim.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben