Apelsin och mandarinsill

Serverar: 16 portioner

Tid: 45 minuter

Den godaste sill jag smakat. Frisk, fräsch & spännande.

Ingredienser

  • 8 sillfileér, urvattnade & skurna i bitar, (2burkar)
  • 2 gula lökar tunt skivade
  • ½ apelsin tunt skivad
  • 1 mandarin tunt skivad
  • 20 kryddpepparkorn krossade
  • 20 kryddnejlikor
  • 4 lagerblad
  • Lag
  • 2 dl vatten
  • 8 msk ättiksprit, 12%
  • 1 dl saft från pressad apelsin
  • 2 dl socker
  • 4 msk honung, ej flytande
  • Instruktioner

    1. Koka ingredienserna till lagen och låt den svalna.
    2. Varva lök, sillbitar, apelsinskivor, mandarinskivor och kryddor i två burkar eller en stor bunke. Häll över lagen. Sätt på lock och låt stå i kylen ca 1 dygn innan servering. Blir godare efter 2 dygn :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pajkulan 19 december 2012

    Provade den här sillen förra året, hittade ingen mandarin i butiken så jag körde med clementin. Fick mycket goda betyg av släkten. Provas i år igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben