Apelsin och mjölkpussing med rosenvatten
Fruktigt, fräscht, lätt och luftigt.
Prova byta ut apelsinsaften mot saft från mango eller passionsfrukt.
Ingredienser
Till mjölkskiktet
2 msk maizenamjöl
5 dl mjölk
1 msk rosenvatten
2 msk honung
Till apelsinskiktet
3 msk maizenamjöl
5 dl nypressad apelsinsaft
2 msk honung
Till garnering
30 g mörk blockchoklad
Några strimlor rivet apelsinskal
Instruktioner
- Mjölkskiktet:
Rör maizenamjöl med 3 msk mjölk och rosenvatten till en slät massa. Hetta upp resten av mjölken med honungen i en kastrull. Tillsätt maizenan, låt koka upp under omrörning tills det tjocknar. Ta kastrullen från plattan, låt svalna något.
- Apelsinskiktet:
Rör maizenamjöl med 3 msk apelsinsaft till en slät massa. Hetta upp resten av apelsinsaften med honungen i en kastrull. Tillsätt maizenan, låt koka upp under omrörning tills det tjocknar. Ta kastrullen åt sidan, låt svalna något.
- Lägg plastfolie i sex låga portionsformar (á ca 2 dl). Fyll formarna till hälften med apelsinkrämen, fördela mjölkkrämen försiktigt ovanpå. Ställ i kylskåp att stelna.
- Smält blockchoklad i vattenbad. Doppa hälften av apelsinskalstrimlorna i chokladen, låt torka på bakpapper.
- Stjälp upp puddingar på desserttallrikar strax före servering. Garnera med chokladstrimlorna och resten av apelsinskalstrimlorna.
Liknande recept
Kommentarer (0)