Apelsin och pepparkaksgriljering.

Apelsin smakar juligt och friskt. Krossade pepparkakor är ett annorlunda inslag som ger skinkan ett fint utseende. Griljeringen räcker till en skinka på ca 3 kg.

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 4 msk grovkornig senap
  • 2 msk kokncentrerad apelsinjuice
  • 1 äggula
  • 1 msk potatismjöl
  • Ca 10 pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort nätet och skär bort det mesta av svålen på den avsvalnade skinkan. Skölj apelsinen noga och riv skalet. Blanda med senap, apelsinjuice, äggula och potatismjöl.
    2. Bred blandningen över skinkan. Mixa pepparkakorna fint och strö dem jämnt över skinkan. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Passa noga så att det inte bränns.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben